vaupranges richting gacogne_000_20171104212701

De omgeving

De twee huizen zijn prachtig landelijk gelegen. Het natuurhuis in Vaupranges echt 'a la campagne' zoals de Fransen zeggen. Regelmatig staan de koeien van de buurman gezellig in de achtertuin te kijken. Het dorpshuis in Lormes ligt erg gunstig ten opzichte van het dorp voor de supermarkt, bakker[s] en restaurantjes maar ook heel mooi op loopafstand van het meer of de watervallen.  Zwemmen kan op korte afstand in het meer van Lormes, Lac de Pannecière of Lac de Settons. Er zijn strandjes, waterfietsen en kano's. Er zijn meerdere mooie wandelingen te maken vanuit de huizen.
Voor meer cultuur is een bezoek aan de steden Vezelay, Avallon, Autun en Beaune echt een aanrader. Iedere rit door de Morvan is al een uitje doordat er geen verkeerslichten zijn en weinig verkeer en steeds weer die prachtige vergezichten.
In ieder huis ligt een map (ca. 80 pagina's) met zeer veel extra informatie over de Morvan zoals extra informatie bij de grotere leuke steden, informatie over b.v. Bibracte en de meren, allen een bezoek waard. En waar is welke markt? Welke restaurantjes zijn er in de buurt en veel meer. Tevens hebben wij een ruime sortering (wandel)kaarten en brochures welke nuttig en handig kunnen zijn. Klik hieronder voor foto's van de directe omgeving.

Foto's van directe omgeving