• Beschrijving

La petite Rome

Autun is een prachtige stad in Bourgondië aan de rand van de Morvan. Het ligt precies in het midden van het gebied en is gesticht door de Romeinse keizer Augustus. Het was de bedoeling dat Autun de grootsheid en macht van Rome in Gallië zou onderstrepen en daarom werd de stad met de gebruikelijke Romeinse gebouwen verfraaid. Veel van deze gebouwen, of de rest daarvan, zijn ook nu nog te bezichtigen.

Autun werd in de eerste eeuw naast een bestuurlijk ook een religieus centrum. En omdat deze Romeinse stad op de hoofdweg tussen Bologne en Marseille lag, bouwde het snel ook een stevige economische basis op. Daarmee lokte het in rap tempo de bewoners van Bibracte weg en binnen een eeuw nam Autun de rol van deze oude Keltische stad compleet over.

Op het grote marktplein, Champ de Mars vindt elke woensdag- en vrijdagochtend een markt plaats. Ook zijn er diverse gezellige brasserieën, restaurantjes en terrasjes te vinden. Net buiten Autun ligt een golfbaan en er is een overdekt zwembad gelegen naast het Lac de Vallon, waar je kunt wandelen, roeien en zwemmen.
www.autun-tourisme.com

Top 8 te bezichtigen in Autun:
Cathédrale St-Lazare
Théâtre romain d'Autun
Briscou Cascade
Croix de la Libération
Pyramide de Couhard
Tour des Ursulines
Le Cellier de Benoît Laly
Plan d'Eau du Vallon